Razlike između breeches i jodhpurs pantalona za jahanje – Da li znate koje su?

Dograbimo naš omiljeni, ili najčistiji par pantalona koji imamo i samo izletimo na jahanje. Da li zaista nekada zastanemo i razmišljamo o tome šta je zapravo ono što nosimo? Da li su to jahaće pantalone breeches? Ili jodhpurs?

Postoji samo nekoliko suptilnih razlika između pantalona breeches i jodhpurs. Izbor između njih obično diktira vrsta čizme koju jahač preferira. Pored toga, neke od razlika mogu biti I to što je jedna vrsta prikladnija za decu od druge. Takođe, neka vrsta može biti prigodnija u zavisnosti od konjičke discipline ili takmičenja, itd.

    

Obratimo pažnju na razlike

Glavna razlika između pantalona jodhpurs i breeches je dužina nogavice. Sa jodhpurs pantalonama, nogavica ide skroz do gležnja ili ispod. Kada se nosi sa kratkim čizmama, dužina Jodhpurs pantalona se može držati u ravni uz pomoć Jodhpur klipova. Oni se učvrste ispod čizme. Jodhpurs se mogu nositi sa dugim čizmama i uvući u čarape, iako to može stvoriti previse materijala ispod čizme. Kada su u pitanju jahaće pantalone breeches, one su dužine do pola lista. Obično se završavaju tankim rastegljivim materijalom koji smanjuje debljinu materijala kada se nose ispod dugačkih jahaćih čizama. Kao i naše Tattini pantalone, koje imaju likru, upravo radi prijatnog osećaja ali i praktičnosti. To znači da se pantalone mogu nositi sa dugim čizmama, ili sa kratkim čizmama. Najčešće, mlađa deca obično nose Jodhpur pantalone, a odrasli breeches pantalone.

Materijal

Osim razlika u dužini nogavice, obe vrste pantalone su uzane. Obično su napravljene od rastegljivog materijala koji sadrži elastin, likru ili spandeks. Obe vrste imaju dodatno ojačanje na kolenima i zadnjem delu.

Stražnji deo je obično prekriven materijalom koji se koristi za prianjanje sedla. Ovo će pružiti sigurnost jahaču, kada je u sedlu. Sličan materijal se koristi u unutrašnjem delu kolena, kako bi se jahaču onogućilo da se sigurnije uhvati za sedlo. Naše pantalone breeches iz Tattinija sadrže dva različita tipa materijala za prianjanje na području kolena. Daewoo rastegljivi antilop i silikonski gel. Oba omogućavaju prianjanje na sedlo i nude sigurnost jahaču. Za razliku od običnih pantalona, šavovi nogavice se postavljaju spolja kako bi se sprečilo trljanje konja ili jahača. Komfor je prioritet.

Tattini breeches nude fantastičan nivo udobnosti, sigurnosti i podrške jahaču. Dostupne su u više boja i vrsta dizajna koji odgovaraju potrebama i ukusu jahača. Gotovo bilo koju boju ili dezen da zatražite, uz naš široki spektar proizvoda uvek ćete pronaći ono što vam je potrebno.

 

www.selwoodequine.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.